Rektorsbrev mars 2015

Våren är här! Det betyder att fritidsklubben Satelliten öppnar upp mot skolgården och att idrottslärarna kan planera för uteidrott.

Det betyder också att skolvalet börjar bli klart. Det är glädjande att vi är en attraktiv skola och att det är högt söktryck till Nya Elementar. Synd bara att vi inte har plats att ta emot alla elever som vill till vår skola. De elever som kommer hit kommer att gå i en skola i världsklass.

I skolans värld har vi lärt oss att klara av snabba kast. Helt plötsligt får vi nyheten att det inte längre är obligatoriskt med nationella prov i SO och NO i åk 6. I dialog med lärarna och biträdande rektor så beslutade jag att vi inte genomför dem detta läsår. Det som vägde över var möjligheten att minska arbetsbördan för lärarna, med mer tid till eleverna och undervisningen som vinst.

Nya Elementar är ju en skola med en stolt tradition. I april ges det ut en bok som beskriver vår historia från skolans grundande fram till idag. Föreningen Nya Elementarare (före detta elever) har drivit ett stort arbete med att skriva boken Från avveckling till utveckling, Nya Elementar 1950-2015. Den kommer snart att finnas till försäljning och information om detta kommer inom kort här på webbplatsen.

Varma hälsningar,

Mikael Odin
Rektor

Dela:
Kategorier: