Rektorsbrev juni 2014

Nu är det bara några dagar kvar av vårterminen och vi skymtar en skolavslutning runt hörnet.

Vi får säga tack till varandra för ett fint läsår. Vi har nu blivit mycket klokare än vi var för ett år sedan och får ta del av en skön sommar för vila, sol och bad. Skolan är en fantastisk arbetsplats där vi efter ett läsår får lägga det som hänt bakom oss. Ta en välbehövlig paus och ladda ”batterierna” med ny energi. Sen möts vi på nytt i augusti, efter sommarlovet, redo för en omstart med alla möjligheter framför oss.

Onsdag den 11 juni kl 13.00 har vi vår traditionella skolavslutning vid Åkeshovsslott. Alla föräldrar som kan och vill är välkomna. Det blir sång, tal och utdelning av stipendier innan vi tillsammans sjunger in sommarlovet.

Vid skolavslutningen får vi säga ett tack och hej då till alla härliga elever i årskurs 9.
Tack för er tid i grundskolan! Nu får ni fortsätta ert livslånga lärande på andra platser i nya sammanhang. Vi önskar er lycka till i gymnasieskolan och hoppas ni fått med er vad ni behöver för nästa etapp i era liv. Eleverna i årskurs 9 kommer avsluta sin tid på Nya Elementar med diverse festligheter vi ber er spana in vad som sker i den separata informationen som går ut direkt till er.

Inför nästa läsår har vi rekryterat en del nya lärare samt en ny biträdande rektor. De nya lärarna presenteras för de elever och föräldrar som berörs men för alla vill vi berätta om Lorens Johansson som kommer börja i augusti som ansvarig chef för vår särskola Mira. Lorens kommer närmast från Vinstagårdskolan och ett liknande uppdrag. Vi hälsar honom mycket välkommen!

Vi har under våren utvärderat vårt trygghetsarbete på skolan. En utvärdering där alla elever och all personal har deltagit. I den sammanställning som gjorts ser vi att 94% av eleverna känner sig trygga och kan säga att de inte utsätts för kränkningar. Målet är 100%, men vi har ändå kommit en bit på väg. Inför nästa läsår kommer vår plan för trygghet på skolan revideras utifrån vår utvärdering och sen presenteras för elever och föräldrar vid terminsstart.

Vi är tacksamma att elever och föräldrar i årskurserna 3, 6 och 9 hörsammat vår vädjan att inte begära ledigt under de tider som de nationella proven genomförts. Vi är glada över att våra elever når goda resultat i dessa prov och när alla elever gör proven får vi som skola ett bättre underlag för våra bedömningar.

Nästa läsår börjar onsdagen den 20 augusti kl 10.00 för alla elever. Skolans omsorgs-verksamhet startar något tidigare. Information om detta kommer till er som är berörda från respektive arbetslag

Varm sommarhälsning


Michael Martinson
Rektor

Dela:
Kategorier: