Rektorsbrev juni 2013

Så är skolåret slut och framför oss väntar ett skönt sommarlov.

Vi säger tack till varandra för ett bra läsår. Här har kunskapats om allt ifrån alfabetets finurligheter till de tragiska konflikthärdarna ute i världen. Lärandet har stått i fokus och vi ser tillbaka på ett år med bland annat spännande projektarbeten i åk 6-9, fantastik vårutställning i f-5, segling på katamaran i Mira och mycket mycket mer.

Under året har vi tagit fram en ny organisation för nästa läsår för skolan på grund av den förändring som Stockholm stad har beslutat om då årskurs 6 blir kvar på sina respektive f-5 skolor och kommer till Nya Elementar först när de börjar i årskurs 7. Detta innebär en del förändringar. Arbetslagens sammansättning och namn förändrats. De nya lagen i Årskurs 7-9 heter Apollo, Nova och Pegasus. Vårt nyinrättade mellanstadium (årskurs 4-6) kommer gå under namnet Lyran men för de yngre eleverna i vårt lågstadium (årskurs F-3) blir namnet Vintergatan kvar. Vi vet att detta skapat en del oro men vi tror att de nya laguppställningarna kommer bli mycket bra för alla.

Då vi ”tappar” en del elever i årskurs 6 har vi kunnat erbjuda barn i yngre åldrar plats på skolan i nystartade klasser för f-6. Till vår stora glädje är alla dessa elevplatser redan fyllda och fler barn än vad vi kan ta emot står på kö för att få komma till Nya Elementar. Till hösten välkomnar vi 54 barn i förskoleklass och ca 60 nya barn till klasserna i årskurs 3-6.

Några i personalen kommer att vara föräldralediga nästa läsår men vi har redan klart med goda ersättare som vikarier för de flesta av dem.

Vi säger ett stort tack och hej då till er i årskurs 9 som avslutar er tid på Nya Elementar och önskar er lycka till när ni vandrar vidare genom livet. Vi övriga ser fram emot nästa läsår där vi tillsammans får fortsätta att ”bygga” Nya Elementar till en riktigt bra skola – en skola där man trivs och får möjlighet att utvecklas.

Så får vi till sist önska varandra en skön sommar med mycket sol och avkopplande ledighet. Vi möts igen när hösten närmar sig. Den 20 augusti slår vi upp portarna och står redo för nya utmaningar!

Varm sommarhälsning

Michael Martinson
rektor

Dela:
Kategorier: