Rektorsbrev januari 2015

Det här är min första vecka som rektor på Nya Elementar, och det känns jätteroligt och spännande att vara här. Bland mina första intryck är att Nya Elementar har mycket av det som lyfts fram som viktiga faktorer för elevernas lärande: hög kompetens hos lärarna, och att eleverna upplever trygghet och studiero. Det pågår mycket pedagogiskt utvecklingsarbete på skolan, och en rolig utmaning blir att med mina ”nya ögon” leda skolan vidare i utvecklingen.

I skrivande stund har jag nyss varit och besökt eleverna i Vintergatan, åk F-3. Vilken härlig stämning det var i de yngre klasserna: lugn och ro och elever som var fokuserade på lärandet. Den här och nästa vecka ska jag gå runt och presentera mig för alla elever i de övriga klasserna.

I mina erfarenheter ingår att ha varit lärare, biträdande rektor och sedan rektor på en grundskola. Jag drivs av att utveckla och se resultat av vårt gemensamma arbete. Mitt mål är alltid att skapa en verksamhet som hela tiden utgår från elevens behov; där alla elever utifrån sina förutsättningar får en undervisning av hög kvalitet och stimuleras till att vilja lära sig mer.

Varma hälsningar,

Mikael Odin
Rektor

Dela:
Kategorier: