Till innehåll på sidan

Antagningsrutiner inför läsåret 2021/22

Nedan finns information om skolvalet inför läsåret 2021/22. Här finns även information om ansökan utanför skolsöksperioden.

Den ordinarie skolsöksperioden har nu stängts och den 25 mars kan vårdnadshavare logga in i Stockholms stads e-tjänst för att ta del av erbjuden skolplats.

Vårdnadshavare ska ge samtycke till den angivna platsen senast den 7 april. Du loggar in i e-tjänsten för att bekfäfta platsen.Om två vårdnadshavare finns måste antagningsbeskedet undertecknas av båda. 

Ansökan efter ordinarie skolsöksperiod

Elever som önskar börja på Nya Elementar och söker utanför den ordinarie skolsöksperioden, kan endast tas emot i mån av plats. Ansökningsblankett skickas direkt till Nya Elementar. Efter den 7 april kommer skolan att behandla insända ansökningar inför kommande läsår (2021/22).

Nya Elementar använder Stockholms stads relger för antagning efter den relativa närhetsprincipen. Observera att det inte är kötiden som avgör vid urval, utan den relativa närhetsprincipen. Om ledig plats uppstår kommer vi att skicka erbjudande till vårdnadshavare. Vi skickar inte svar på ansökan om vi inte kan erbjuda plats.

Söka skola guide

Regler för antagning 

Elever folkbokförda i annan kommun

En elev som är folkbokförd i annan kommun än Stockholm tas emot i mån av plats, ett läsår i taget. Du måste tänka på att ny ansökan måste göras inför varje nytt läsår, även om barnet redan har en plats på skolan idag.

Ansökningsblanketter

(barn folkbokförda i annan kommun)

Ansökningsblankett till Nya Elementar och Bromma Kyrkskola skickas till:

Nya Elementar
Bergslagsvägen 80
168 55 Bromma
E-post: nyaelementarskolan@edu.stockholm.se

Nya Elementar tar främst emot elever i förskoleklass och årskurs 7, men naturligtvis går det att ansöka till skolan oavsett årskurs. Bromma Kyrkskola tar främst emot elever till förskoleklass.

Vid frågor är ni välkomna att kontakta expeditionen. 

Expeditionen

 

 

Dela:
Kategorier: