Angående bussolycka i Härjedalen

Vi på skolan har förstås tagit del av nyheten med den tragiska bussolyckan som drabbat en grupp elever i Härjedalen. Våra tankar går idag till de förolyckade eleverna, till de som klarade sig och till alla anhöriga. Vi tänker på alla de som varje dag träffar, umgås med, tar hand om eller arbetar med eleverna – kamrater, föräldrar, anhöriga, skolledare, lärare och all personal - och som nu ställs inför prövningar att stötta elever och varandra. I en stund som denna ser jag extra ödmjukt och med extra stor vikt på en viktig del av skolans uppdrag, att skapa tryggheten och förmågan hos eleverna att hantera en värld som inte alltid är helt trygg och förutsägbar. Jag tänker också extra på betydelsen av gemenskap och samarbete som grunden för allt som sker i skolan.
Vi på Nya Elementar bemöter eleverna utifrån deras funderingar och frågor. Om du som förälder behöver stöd eller tips i att samtala med dina barn så kan du kontakta någon i vårt Elevhälsoteam.
 

Dela:
Kategorier: