Idrottslyftet

Idrottslyftet ska stärka och utveckla världens bästa barn- och ungdomsidrott så att fler flickor och pojkar väljer att idrotta i föreningar där verksamheten bedrivs utifrån Idrotten vill

Idrottslyftet är en satsning som ska öppna dörrarna och skapa förutsättningar för fler att idrotta längre upp i åldrarna. Det ska ske genom satsningar på ledarrekrytering, ledarförsörjning, och på tillgänglighet till funktionella idrottsmiljöer samt ytterligare samverkan med skolan. All verksamhet ska genomsyras av attityd- och värderingsfrågor.  Idrottslyftet innebär 500 miljoner kronor årligen för utveckling av svensk idrott.

Stockholms Idrottsförbund har bland annat som mål att:

  • Ge barn och ungdomar en chans att välja en idrott som passar dem.
  • Skapa ett bestående intresse för egen idrottsaktivitet hos fler unga människor.
  • Utveckla nätverk för långsiktigt samarbete mellan idrottsrörelsen, skolan och förvaltningen i varje kommun i Stockholmsdistriktet och varje stadsdel i Stockholms stad.
  • Erbjuda skolorna möjligheten att skapa fler tillfällen för eleverna att få tillgång till daglig fysisk aktivitet, genom idrottsaktiviteter.

Nya Elementar samarbetar med Idrottslyftet.
Bland annat ordnas aktiviteter som innebandy med HSK, capoeira, fäktning, basket med Alviks BBK och bordtenntis med Ängby SK. Fler aktiviteter kommer att tillkomma!
Har du frågor eller funderingar kring idrottslyftet på Nya Elementar kan du kontakta:
Susanne Aspling

Dela: